6 jun 2023
Digitalisatie
Intern nieuws
Mededeling
Partner
Image
aprs pc.jpg

In een vorig bericht maakten we je wegwijs in het doel en het gebruik van de Sociale Kaart. We toonden ook hoe je je gegevens kan checken.

Dankzij de medewerking van enkele nieuwe profielen is de apotheker alvast een stukje zichtbaarder voor de burger, patiënt en andere hulpverleners in Vlaanderen. Daarvoor alvast heel erg bedankt!

Als apothekers, samen met alle andere zorg- en hulpverleners in Vlaanderen, terug te vinden zijn op de Sociale Kaart, kan de patiënt of burger in de toekomst makkelijker de juiste hulp vinden. Zo kan de lokale huisapotheker zijn/haar rol als laagdrempelige zorgverlener nog beter invullen.

Nog geen tijd gehad om de website te bekijken?

Geen probleem! In eerste instantie dien je een gebruikersprofiel aan te maken op de Sociale Kaart om toegang te krijgen tot je professionele gegevens als zorgverlener. Dat is zo gebeurd. Bekijk hier hoe je dit doet.

Eens je een profiel hebt, kun je via de zoekfunctie nagaan of je als zorgverlener al op de Sociale Kaart staat. Indien dat nog niet zo is, kun je dit heel eenvoudig zelf even doen. Als je er wel al op staat, dien je enkel na te gaan of je gegevens correct zijn. Hoe dit allemaal moet, leggen we je op een overzichtelijke manier uit met deze flowcharts.

Nog enkele aanbevelingen:

  • Sommige apothekers zijn ook actief als bandagisten en tabakologen. In dat geval zal de Sociale Kaart op basis van je RIZIV-nummer automatisch aangeven als je bandagist bent. Als je tabakoloog bent, kun je dat bij jezelf toevoegen via ‘aanbod’.
  • Neem je antigentesten af en/of vaccineer je tegen COVID-19, dan kun je dit ook toevoegen op de Sociale Kaart. Wanneer je je gegevens bewerkt, kun je bij ‘specialisaties’ de termen ‘Apotheker-COVID-sneltesten’ en 'Apotheker-COVID-vaccinaties’ aanduiden in het drop down menu. Wanneer een burger of patiënt (via de zoekfunctie) op zoek gaat naar een apotheker bij wie ze terecht kunnen voor een COVID-vaccin of een antigentest, zullen ze jouw naam (en de apotheek waar je werkt) terugvinden.

     

Sta je al op de Sociale Kaart?

Fantastisch! Dan moet je je enkel nog even koppelen aan de apotheek waar je werkt. Daarvoor moet je eerst via de zoekfunctie nagaan of deze apotheek al op de Sociale Kaart staat. Als dat niet zo is, leggen we je via onze flowchart uit hoe je dit kan doen. Is de apotheek al wel terug te vinden op de Sociale Kaart, dan hoef je jezelf enkel nog aan deze apotheek te koppelen. Zo kan iedereen zien dat jij in deze apotheek werkt.

Je kunt gerust ook nagaan of alle gegevens van de apotheek waar je werkt, kloppen. We leggen je in onze laatste flowchart uit hoe je ze kan aanpassen.

Zorg ervoor dat al je collega-apothekers op de Sociale Kaart staan.

Nog enkele aanbevelingen:

  • FTA’s kunnen helaas niet als zorgverlener op de Sociale Kaart staan. Als je ze toch graag wilt toevoegen, dan kan dat door de gegevens van de apotheek te bewerken. Bij ‘contactpersonen’ kun je de naam en functie (Farmaceutisch Technisch Assistent) toevoegen.
  • Het zou heel fijn zijn als je bij ‘contactgegevens’ de link naar de webpagina van de apotheek ingeeft. Zo hoeft niemand tijd te steken in het uitschrijven van wat de apotheek te bieden heeft, want de burger kan bij je apotheek alle recente informatie vinden via het doorklikken naar de webpagina.