16 jan 2023
Eerste Lijn
Event
Mededeling
Sensibilisatie

Vandaag is het Blue Monday, de treurigste dag van het jaar. De feestdagen zijn voorbij, de verlofdagen die erbij komen ook en we voelen dat het tijd wordt om te werken aan onze goede voornemens. Dit alles kan een wat somber humeur brengen.

Toch is het ook een moment om even stil te staan bij wie we zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want iedereen heeft trieste momenten, iedereen heeft wel eens een schouderklopje nodig, iedereen kan zich alleen of onvoldoende voelen. Maakt niet uit welke dag van de week het is.

Met het project #CAVAsa willen VAN en CAW ervoor zorgen dat je altijd een luisterend oor hebt wanneer je kampt met je psychosociale gezondheid. Je kan in 218 apotheken van 33 eerstelijnszones terecht voor een babbel en een doorverwijzing naar verdere hulp. Tot nu hebben apothekers met 184 patiënten gepraat over welzijnsvragen, 45 van het werden aangeraden om het CAW op te zoeken.

#CAVAsa leidt apothekers op om vele soorten kopzorgen bespreekbaar te maken. Van een moeilijke gezinssituatie tot psychische en financiële problemen. Dit wordt ondersteund met gerichte campagnematerialen die zowel de apotheker als de patiënt bijstaan in het gesprek en de doorverwijzing naar verdere hulp.

Het VAN netwerk is erg dankbaar voor de apothekers die zich hier al zo vaak voor hebben ingezet, alsook onze partners bij het CAW en minister Hilde Crevits voor de aangename samenwerking. Deze samenwerking werd zelfs nog duidelijker in ons gesprek met Wouter Torfs, voorzitter CAW.

Benieuwd naar hoe #CAVAsa verder geïmplementeerd kan worden in de zorg? Je bent van harte welkom op het symposium op 6 februari. Meer info over de planning en onze sprekers vind je hier.

Meer info over het CAW: www.caw.be

Image
Apr wuift.JPG