3 jan 2023
Communicatie
Mededeling
Onderzoek
Image
communicatie in cijfers.png

VAN is 2022 ingestapt met zeer veel enthousiasme voor de projecten die het zou behandelen. We hielden je ook met plezier op de hoogte hiervan in onze uitgebreide externe communicatie. Doormiddel van gerichte artikels, nieuwsbrieven, sociale media-posts, video’s, infosessies en interviews toonden we de vooruitgang van niet enkel onze verwezenlijkingen, maar ook de indrukwekkende verhalen van collega apothekers. We zetten daarom graag een paar communicatieve mijlpalen van het afgelopen jaar op een rij.

 

Nieuwsbrieven

In de laatste 12 maanden kreeg je van ons 37 nieuwsbrieven in je mailbox. De meeste daarvan waren vanzelfsprekend de Algemene VAN nieuwsbrieven, waarin we je het laatste nieuws over onze projecten en initiatieven geven, alsook getuigenissen van apothekers en partners. In het kader van de seizoensvaccinatie en Maand van de Preventie kreeg je ook een aantal nieuwsbrieven die specifiek rond deze onderwerpen draaien. Ze zijn dan ook altijd zeer handig geweest om up-to-date te zijn met de nieuwste info.

Artikels

We lanceerden begin vorig jaar onze gloednieuwe website en de nieuwspagina heeft niet stil gezeten. We publiceerden 149 nieuwsartikels en interviews die je er natuurlijk nog steeds kan vinden. De onderwerpen hiervan gaan van belangrijke mededelingen tot fijne gebeurtenissen in het veld. Deze artikels werden ook wijdt verspreid via onze sociale media. Onze kanalen hebben 466 unieke posts op hun tijdlijn bijgekregen in 2022. We willen dan ook al onze volgers op Facebook, Twitter, Instagram en Linkedin hartelijk bedanken. Of je ons vanaf gisteren volgt of al een hele tijd met ons mee bent, we waarderen je ten volste!

Onze analyses van de nieuwsartikels op onze website geeft ons ook een bemoedigend beeld. Het artikel “COVID-19-vaccinatie in de apotheek: Hoe begin je eraan?” is de meest gelezen publicatie. En niet toevallig. Zoals blijkt uit de kop, leggen we hier stap voor stap uit hoe je te werk gaat wanneer je wil vaccineren tegen COVID-19 in je apotheek. Op de tweede plaats komt de opname van een webinar die de vaccinatie verder uitlegt, wat aantoont dat er veel interesse en engagement voor is. Andere blikvangers zijn een leuk artikel over het Apothekersbal, een interessant interview met Veerle Foulon & Paul Declerck en een interview over het medicatieproces in de woonzorgcentra. Het maakt ons trots om te zien dat deze uiteenlopende onderwerpen zo goed leven onder onze lezers.

VAN Gesproken

Tenslotte zijn we in 2022 gestart met onze videoreeks “VAN Gesproken!”, waarin we onze projecten, focusdomeinen en visie beknopt tonen. Zo geven we onder meer in 100 seconden een blik in onze lopende initiatieven en lieten we collega’s aan het woord over hun ervaringen. Onze uitleg van het project #CAVAsa in 100 seconden trok daarbij de meeste kijkers aan. Deze samenwerking met CAW gaat nog steeds verder met de uitrolling. Deze cijfers tonen ons dat er interesse is onder apothekers om te weten hoe dit werkt.

Namens het hele VAN-netwerk willen we je bedanken dat je onze communicatiekanalen volgde in 2022. We kijken er alvast naar uit je nog veel nieuwe artikels, getuigenissen en nieuwsbrieven te tonen in 2023.