14 aug 2023
Communicatie
Eerste Lijn
Mededeling
Image
human link

De zorg voor patiënten is de kernprioriteit van elke zorgverlener. Achter elke zorgprofessional schuilt echter een mens, met zijn eigen stress en soms mentale uitdagingen. Zelfs in de zorgsector staat zelfzorg zelden bovenaan de lijst, toch is het van vitaal belang. Alleen wanneer zorgverleners zelf mentaal gezond zijn, kunnen ze de beste zorg aan patiënten bieden.

Hoe creëer je als zorgverlener ruimte voor zelfzorg en focus op je energiegevers? En hoe kunnen anderen je hierbij ondersteunen? Hier kan The Human Link bij helpen. Deze organisatie heeft als missie het bevorderen van algemeen psychisch welzijn. Het biedt psychologische begeleiding aan particulieren en hulpverleners die tegen bepaalde zaken aanlopen die hen verhinderen om voluit van het leven te genieten.

The Human Link heeft twee trajecten ontwikkeld om de mentale gezondheid van zorgverleners te versterken:

  1. Intercollegiale Coaching: Als zelfstandige zorgverlener sta je soms alleen in je praktijk. Je mist wellicht de interactie met collega's en een team. Hier biedt intercollegiale coaching een oplossing. Je krijgt coaching in groep, samen met andere professionals die in een vergelijkbare positie zitten. In vier sessies deel je ervaringen en leer je van elkaar.
  2. Teamversterkingstraject: Werk je in een eerstelijnsorganisatie? Dan is het "Teamversterkingstraject" op maat gemaakt voor jouw team. Dit traject bestaat uit twee sessies en biedt haalbare handvatten om beter voor jezelf en je collega's te zorgen. Via verschillende opdrachten wordt de nadruk gelegd op teamdynamiek en welzijn.

The Human Link nodigt zorgverleners van harte uit om deel te nemen aan hun programma's en actief te investeren in hun eigen mentale welzijn. Alleen door goed voor zichzelf te zorgen kunnen zorgprofessionals de hoogwaardige zorg blijven bieden waar patiënten op vertrouwen.

Bekijk hier alle info.