25 sep 2024
Campagne
Communicatie
COVID-19
Eerste Lijn
Event
Getuigenis
Mededeling
Opinie
Partner
Population Health Management
Preventie
Project
Sensibilisatie
Transmurale Zorg
Vaccinatie
Image
wpd24

Bedankt Apothekers!

Vandaag is het de Werelddag van de Apotheker, georganiseerd door de @International Pharmaceutical Federation (FIP). Op deze speciale dag willen we alle apothekers hartelijk bedanken en hun rol in de volksgezondheid in de kijker zetten. Het thema dit jaar is "Inspelen op de mondiale gezondheidsnoden." Een thema dat inzoomt op hoe apothekers wereldwijd de groeiende zorguitdagingen aanpakken en hoe ze een verschil maken, ook in de moeilijkst bereikbare hoeken van de samenleving.

Vandaag willen we even stil staan bij alles wat de apothekers doen voor de volksgezondheid. Ze zijn het eerste aanspreekpunt voor gezondheidsadvies, ondersteuning bij medicatie, preventie en nog zoveel meer, met ruime openingsuren en zonder patiëntenstops. Ze zijn een cruciale schakel in de gezondheid van iedereen, en dat elke dag opnieuw.

VAN publiceerde een persbericht over enkele van de verantwoordelijkheden die de apotheker opneemt in de zorg. Dit toont onder meer hoeveel de apotheker in de laatste jaren heeft bereikt en daar mogen we fier op zijn. We hebben het samen gedaan, en we blijven het samen doen.

“Naast de begeleiding van het correcte medicatiegebruik speelt de apotheker onmiskenbaar een belangrijke rol in het kader van het vroeg opsporen van gezondheidsrisico’s. Voor meerdere ziekten wordt de diagnose pas laat gesteld, omdat de burger onvoldoende in contact komt met zorgverleners. Dankzij de nabijheid van de apotheker kan hij een belangrijke rol spelen in het leiden naar gepaste hulp”, aldus Marleen Haems, algemeen directeur VAN.

Lees hier het persbericht

Meer info over de Werelddag van de Apothekers