12 sep 2024
Campagne
Communicatie
COVID-19
Mededeling
Oproep
Sensibilisatie
Vaccinatie

De jaarlijkse vaccinatiecampagne tegen griep en COVID-19 is begonnen. Vaccinatie is de meest doeltreffende en efficiënte manier om je te beschermen tegen deze virussen en is snel en eenvoudig toe te dienen. Deze boodschap helpen we je bekend maken met deze animatievideo, waarin uitgelegd wordt hoe eenvoudig en waar je een vaccin kan toegediend krijgen.

We richten ons op de groepen die extra kwetsbaar zijn, zoals 65-plussers, mensen met een verzwakt immuunsysteem, zorgverleners, en mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes of hart- en longziekten. Maar ook als je niet tot deze groepen behoort, kan je je gerust laten vaccineren!

 

Verspreid jij mee de video?

We willen graag de aandacht vestigen op het belang van vaccinatie en de rol van de apotheker. Daarom vragen we je hulp om deze video zo wijd mogelijk te verspreiden en mee op te nemen in jouw communicatie naar patiënten toe. De video is een nuttige tool voor jou als apotheker in je rol in het sensibiliseren en informeren van de burger.

Als je een website of sociale media hebt voor jouw apotheek, kan je de video daar publiceren. Heb je een scherm in je apotheek met advertenties of boodschappen van algemeen nut? Dan kan de animatievideo hier ook op getoond worden. Zo breng je jouw patiënten op de hoogte van het belang en bereikbaarheid van vaccinatie terwijl ze wachten of rondkijken.

Je vindt hier enkele communicatieteksten die je kan gebruiken.