23 mei 2022
Campagne
Getuigenis
Preventie
Sensibilisatie
Image
alex en team

De Maand van de Preventie gaat zijn laatste week in. Over heel Vlaanderen hebben apothekers mooi gebruik gemaakt van de kans en de tools om hun patiënten aan te spreken over huidkanker. Wij zijn alvast zeer dankbaar voor de inzet en het enthousiasme dat onze apothekers tonen. In apotheek Neveux-Roelans in Sint-Niklaas kan je al de hele maand lang het campagnemateriaal makkelijk tegenkomen. De patiënten die hier langskomen, kunnen hier snel en makkelijk terecht voor al hun vragen rond zonnebescherming dankzij de lokale apothekers Alex Neveux, zijn echtgenote Sofie Roelans en hun assistente Astrid Thys.

“Wij zijn er absoluut van overtuigd dat we meer en meer moeten inzetten op preventie”, zegt Alex. “Niet alleen wat deze campagne betreft, maar ook op vele andere gebieden. Als apotheker zijn we daarvoor uitstekend geplaatst en kunnen zo een meerwaarde betekenen voor de eerstelijnszorg. Wij koppelen deze maand intern dan ook nog eens extra aan rookstopbegeleiding en valpreventie.” Dankzij deze grote inzet in algemene preventie zijn de lokale patiënten deze manier van werken reeds gewend, dus dit voelde bij hen al vertrouwd aan.

Alex en zijn team hebben dan ook al grondig met hun patiënten gesproken over de risico’s van huidkanker. Zeker handig in deze warme en zonnige lentetijden. “Door zo’n onderwerp effectief te accentueren tijdens een bepaalde periode wakker je ook het bewustzijn hierover aan bij de bevolking. Dankzij het campagnemateriaal komt zo’n gesprek dus al snel op gang. Afhankelijk van de vraag van de persoon gaan we al dan niet dieper in op het onderwerp. En waar nodig verwijzen we door. Dankzij het materiaal die ons door VAN ter beschikking gesteld wordt, kunnen we al deze acties ook effectief registreren”, aldus Alex.

Het team is ook zeer blij met de ondersteuning die VAN biedt. Volgens Alex verloopt de organisatie en werkwijze reeds zeer efficiënt. We mogen hen dan ook met plezier terug verwelkomen bij de volgende Maand van de Preventie.

Meer info over de Maand van de Preventie