22 apr 2024
Campagne
Communicatie
E-learning
Mededeling
Preventie
Project
Sensibilisatie
Image
2024 02 05 Afbeelding e-learning HALT2Diabetes en Bewegen Op Verwijzing.jpg

Naast het voorkomen van vallen, is bewegen ook belangrijk voor de algemene gezondheid. VIVEL introduceerde, samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven, de Diabetes Liga en de Vlaamse Logo's, daarom een nieuw vormingstraject. Dit kosteloze programma wil eerstelijnsactoren informeren en sensibiliseren over de preventiemethoden van de initiatieven HALT2Diabetes en Bewegen Op Verwijzing. Het omvat een toegankelijke e-learning en factsheets die voor iedereen beschikbaar zijn. Daarnaast is er ook een fysieke interprofessionele training in motiverende gespreksvoering, gekoppeld aan een terugkommoment, die momenteel in enkele pilootregio’s getest wordt. De mogelijkheid voor een bredere uitrol zal later worden onderzocht.

 

E-learning

De e-learning is beschikbaar voor alle zorgverleners, inclusief apothekers, en omvat een geaccrediteerde cursus van maximaal 1 uur over de preventiemethoden HALT2Diabetes & Bewegen Op Verwijzing.

Volg hier de e-learning.

 

Factsheets

In aanvulling op de e-learning zijn er digitale factsheets beschikbaar voor alle professionals in de zorg- en welzijnssector. Deze factsheets zijn op maat gemaakt van de verschillende beroepsgroepen. Elke factsheet benadrukt de relevantie van de preventiemethoden van HALT2Diabetes en Bewegen Op Verwijzing voor hun specifieke vakgebied.

Download hier de factsheets voor apothekers.

 

Merk je dat een patiënt extra begeleiding kan gebruiken? Dan kan je die ook doorverwijzen naar een Bewegen op Verwijzing-coach. Daarvoor schrijf je een verwijsbrief via dit platform.