4 jan 2022
Bevraging
Event
Intern nieuws
Project
Webinar
Image
Het plan van VAN

Bij een nieuw jaar horen ook nieuwe plannen, en daar doet VAN graag aan mee! Eind vorig jaar lichtten Dirk en Hilde ze al toe in hun kerst- en nieuwjaarswens, maar nu stellen we ze graag aan jullie voor: de zeven focusdomeinen waar VAN de komende jaren zal rond werken.

In het najaar van 2021 organiseerden we op verschillende locaties in Vlaanderen VAN-tops. Tijdens deze avonden gingen we in dialoog met de apothekers. Verschillende thema’s kwamen aan bod: vaccinatie, samenwerking in de eerste lijn, het medicatieschema, vroegdetectie en transmurale zorg. Deze thema’s kwamen naar voor uit de bevraging waaraan zo’n 134 apothekers deelnamen. Volgens jullie zijn dit de thema’s die absoluut van belang zijn voor de toekomst van ons beroep.

De resultaten van de bevraging en de input uit de VAN-tops namen we mee in onze zogenaamde ‘portfolio-oefening’. Bestuurders en operationele medewerkers gingen aan de slag om de plannen van VAN vorm te geven en de projecten op te delen in grotere focusdomeinen. De thema’s waar we de voorbije jaren al rond werkten werden behouden, en er werden twee nieuwe focusdomeinen toegevoegd. De werking van VAN draait de komende jaren dus rond: vaccinatie, digitalisering, preventie, eerste lijn, transmurale zorg, medisch-farmaceutisch overleg (MFO) en kwaliteit.

Elk focusdomein legt zijn eigen accenten. Op onze website vind je een overzicht van de focusdomeinen en hun projecten. Relevante studies, gebruiksklare materialen, nieuwe projecten … worden continu aangevuld. Zo blijven jullie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het Vlaamse apothekerslandschap. De resultaten die we boeken binnen elk focusdomein gebruikt VAN voor haar politieke lobbywerk. Want dat is nog steeds onze opdracht: de rol van de apotheker binnen het Vlaamse gezondheidsbeleid ontwikkelen en versterken. Een opdracht die we alleen kunnen waarmaken dankzij jullie medewerking en vertrouwen. We kijken er alvast naar uit om samen met jullie onze plannen waar te maken!

 

Wil je graag meer weten over onze focusdomeinen? Kijk dan op 29 januari naar ons Pharmanology-webinar waar we samen met enkele experten dieper ingaan op onze plannen. Meer info vind je op de website van Pharmanology