10 mei 2022
Communicatie
Event
Mededeling
Partner
Preventie
Sensibilisatie
Image
DvdZ_Inmotion.jpg

Deze week is het de Week van de Zorg, waarin we elk jaar de zorg- en welzijnssector een week lang in de kijker zetten. Van 9 tot en met 15 mei vinden talloze sensibiliserende acties plaats. Met als groot slotfeest de Dag van de Zorg op zondag 15 mei. Het thema van dit jaar is preventie met de campagne ‘Kom erbij … en dans, ontdek en beleef’.

In aanloop naar de Dag van de Zorg kan je deze week de nieuwe Zorgbabbels volgen. In deze online ochtendshows ontvangt gastvrouw Lisbeth Imbo meer dan 50 interessante gasten, specialisten en ervaringsdeskundigen. Ze zullen het hebben over de gezondheid van de geest, het lichaam, de werkomgeving, de toekomst en het samen leven.

Ook Dirk Vos, voorzitter VAN zal aanwezig zijn op de Zorgbabbel die op vrijdag 13 mei om 9u35 te zien zal zijn. Hij zal meedoen aan een rondetafelgesprek over een gezonde buurt, samen met Leen Van Brussel (Gezond Leven) en Renate Vanvlijmen (Vlaamse LOGO’s). Dirk zal aangeven dat apotheken gezondheid als insteek hebben. En dit gaande van goed geneesmiddelengebruik, gezondheidsprodukten, preventie en health literacy. De gesprekken in de apotheek lenen zich hier uitstekend toe, vaak is de lokale apotheker ook een vertrouwenspersoon. Apotheken zijn bovendien lokaal in de buurten gespreid, laagdrempelig en ook gezondheidscentra aan het worden.

“Een gezonde buurt is een zorgzame buurt, waar onderlinge samenhang versterkt wordt en netwerken voor cohesie zorgen. Apotheken zijn hiervoor een perfecte facilitator omdat ze lokaal in de wijken ingebed zijn en een ontmoetingsplaats zijn voor jong en oud, rijk en arm. Ongeacht afkomst of geaardheid”, aldus Dirk

Het VAN-netwerk draagt ook bij door artikels over de Maand van de Preventie te publiceren en de exclusieve bedeling van InMotion bij te staan. InMotion is het magazine van Dag van de Zorg en zal via de apothekers in Vlaanderen en Brussel verspreid worden. Zorg er zeker voor dat de exemplaren in jouw apotheek goed zichtbaar zijn.