13 jan 2022
COVID-19
Interview
Vaccinatie
Image
Rune & Finn

Het is belangrijk om onze kinderen ook te laten vaccineren tegen COVID-19. De extra bescherming helpt om de werking van de scholen stabiel te houden. Dat vindt Sven Lenarts, apotheker, sponsor van het VAN focusdomein Vaccinatie en lid van de Raad van Bestuur van VAN.

Twee van de kinderen van Sven, Rune (7) en Finn (5), zijn onlangs gevaccineerd. Zijn derde zoontje, Seth (3), wou ook graag mee maar is nog wat te jong voor een prik. Sven is trots dat zijn kinderen nu extra beschermd zijn.

 

Hoe verliep de vaccinatie van je kinderen? Hoe heb je het besproken met hen?

Zoals de meeste ouders, denk je wel eens na over welke impact de vaccinatie kan hebben op je kinderen. Ik heb er dus ook veel over nagedacht, dus we hebben besloten om het Rune en Finn zelf eens te vragen wat zij ervan dachten. Eigenlijk waren ze direct heel enthousiast! Er waren geen drempels en geen vrees bij hen. Om het met hun woorden te zeggen: “we willen dat coronavirus hier zo snel mogelijk weg”. Het was heel fijn om zo’n reactie te krijgen.

 

Hoe voel je je nu je kinderen beter beschermd zijn?

Rune en Finn zijn beiden toch wel met wat buitenschoolse activiteiten bezig. Dus elke extra procenten bescherming die kunnen helpen om een dam op te werpen, zijn welkom. Het voordeel, in ons geval, is ook dat ze er helemaal niet ziek van geweest zijn. Dat zal lang niet bij elk kind zo zijn maar als het vlot verloopt, mag het ook gezegd worden!

 

Wat zou je willen zeggen aan ouders die zich zorgen maken over het vaccin voor hun kinderen?

Twijfels zijn zeker begrijpelijk. Maar je kinderen laten vaccineren, is zeer nuttig voor de collectieve bescherming op school en bij andere activiteiten. Bespreek het ook zeker samen met hen!