25 aug 2021
COVID-19
Image
Griepprik

Vaccibussen bij grootwarenhuizen en vaccinaties in apotheken

De vaccinatiegraad in Brussel is voorlopig nog vrij laag. Daarom zet de Brusselse gezondheidsinspectie al een tijdje volledig in op vaccinatie op alle mogelijke manieren. Bijvoorbeeld via Vaccibussen, die in de maand september verder worden uitgebreid. Ze zullen namelijk ook op de parking van enkele grootwarenhuizen in Brussel te vinden zijn. Zo kunnen de klanten van Primark, Action, Ikea en Carrefour zich binnenkort makkelijk laten vaccineren.

Er wordt in Brussel ook gedacht om apothekers nog actiever in te zetten bij de vaccinatiestrategie. Concreet kan dit ook betekenen dat er in de lokale apotheken kan worden gevaccineerd. Deze apotheken fungeren als satelliet van het vaccinatiecentrum. Patiënten in de Brusselse apotheken zullen worden aangesproken in verband met hun vaccinatie en krijgen eventueel ook een vaccin aangeboden. Hiermee wil de Brusselse gezondheidsinspectie de laagdrempeligheid van de apotheek evalueren.

Men begint met 2 apotheken die dit initiatief als eerste proberen. Bij succes wordt er ook gekeken naar apotheken in wijken waar moeilijker bereikbare doelgroepen wonen. Als er geen plaats is voor vaccinaties in de apotheek, worden er andere oplossingen voorzien. Dit initiatief staat apothekers toe zich actief in te zetten om de vaccinatiegraad te helpen opdrijven, complementair aan andere initiatieven.

We volgen uiteraard vanuit VAN de situatie op de voet, zodra wij meer weten, weet jij het ook!