18 jan 2022
Eerste Lijn
Event
Vaccinatie
Webinar
Image
VAN-Top Leuven

Op 29 en 30 januari gaat Pharmanology (de vroegere Farmabeurs) van start. En hoe!

Tijdens de kick-off kan je het hele weekend afstemmen op Pharmanology TV. VAN werkt mee en voorziet twee niet te missen programma’s: een waarin we dieper ingaan op de plannen van het VAN-netwerk en een tweede over vaccinatie in de apotheek.

Je kan de programma’s bekijken door je te registreren op de website van Pharmanology. Daar vind je een overzicht van de programmatie. We lichten er graag de VAN-programma’s uit:

Het plan van VAN

Op zaterdag 29 januari om 16u15 brengt gastheer Jan De Meulemeester enkele gasten rond de tafel en gaan ze dieper in op ‘het plan van VAN’. Ze hebben het onder meer over de kringwerkingen voor apothekers, het versterken van de rol van de apotheker bij het ziekenhuisontslag en de actie rond de preventie van huidkanker.

‘Het plan van VAN’ kwam tot stand met de inbreng van apothekers zelf. In het najaar van 2021 organiseerde VAN op verschillende locaties in Vlaanderen VAN-tops, waar apothekers in dialoog gingen rond verschillende thema’s die van belang zijn voor het beroep. De input van deze gesprekken nam VAN mee in haar plannen voor de komende jaren. 

Volgende gasten schuiven alvast aan aan de tafel: Dr. Harm van der Endt (dermatoloog), Dr. Saskia Wille (ondervoorzitter eerstelijnszone Klein-Brabant Vaartland) en apotheker Sven Lenaerts (bestuurder VAN).

Vaccinatie in de apotheek

Op zondag 30 januari presenteert VAN je een brandend actueel thema: vaccinatie door de apotheker. Om 11u30 luisteren we naar de ervaringen van apotheker Ann Slabbaert, die meewerkte aan het Brusselse Pharma On Tour-project, en apotheker Marie De Backer, die de kans kreeg om zelf al enkele covid-vaccinaties toe te dienen. Gary Finnegann, editor van ‘Vaccines Today’, vertelt over zijn ervaringen met het inschakelen van apothekers in de vaccinatiecampagnes in Ierland.

Uiteraard is ook Marleen Haems, projectleider van de Taskforce Vaccinatie voor apothekers, van de partij. Zij deelt de laatste inzichten en vertelt meer over de plannen van VAN. Moderator Jan De Meulemeester leidt alles in goede banen.

Zoals je kan lezen, voorziet VAN twee niet te missen programma’s. U kijkt toch ook?