13 jul 2022
Communicatie
Eerste Lijn
Image
academie eerste lijn

Apotheker Marie Van de Putte, bestuurder bij VAN en coördinator Zorgzaam Leuven, nam vorige week deel aan de tweedaagse zomercursus van de Academie voor de Eerstelijn. Vertegenwoordigers in de eerstelijnszone's en zorgraden kunnen kennis maken met elkaar en handvaten krijgen om geïntegreerde zorgverlening en samenwerking in de eerste lijn te optimaliseren.

“Ik vond het bijzonder fijn dat onze beroepsgroep apothekers zo goed vertegenwoordigd was op de tweedaagse. Er waren apothekers aanwezig als spreker, panellid én als deelnemer. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij en toont het enthousiasme van de apothekers om bij te dragen aan een sterke eerstelijn”, aldus Marie.

Marie mocht ook een voorstelling geven over het project Zorgzaam Leuven, waarin VAN partner is. De zorgzame buurtteams zijn een bron van inspiratie omdat zij inzetten op interprofessionele samenwerking binnen de eerstelijn. Apothekers zijn onmisbare partners in de buurtteams.

Voor wie er niet bij was, is er een uitgebreide syllabus met de volgende issues:

  • (Re)organisatie van de eerste lijn
  • Hoe kunnen we samen bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en welzijn van alle mensen, met aandacht voor de meest kwetsbaren
  • Het woonzorgcentrum (WZC) als hub in de buurt
  • Het GBO als antwoord op onderbescherming
  • Participatie van persoon met zorg- en ondersteuningsnood en de mantelzorger in de eerstelijnszones

Bekijk hier de presentatie en syllabus