23 nov 2022
COVID-19
Mededeling
Vaccinatie
Image
aprs pc.jpg

Vaccinnet is een belangrijk tool voor vaccinaties. Nu er enkele weken verstreken zijn sinds de eerste apotheken vaccinaties aanbieden, zetten we even een paar interessante aandachtspunten over het gebruik van Vaccinnet op een rij.
 

  • Apothekers kunnen toegang verkrijgen tot Vaccinnet, maar niet door zelf rechtstreeks in Vaccinnet een aanvraag in te dienen. Rechtstreekse toegang is enkel voorzien voor artsen. Apothekers moeten als “medewerker apotheker” in Vaccinnet toegevoegd worden aan de apotheek door een collega die al aan die apotheek gekoppeld is. Alle apotheken zijn in Vaccinnet opgeladen op basis van de gegevens uit het Cobhra bestand. Indien de gegevens volledig zijn in dat bestand (e-mailadres, telefoonnummer, gegevens van de (titularis) apotheker), werden die ook al geactiveerd als mogelijke gebruiker in Vaccinnet. Best checkt men eerst in de apotheek of één van de apothekers toegang heeft tot Vaccinnet en aan die apotheek gekoppeld is. Die persoon kan dan in Vaccinnet andere apothekers toegang geven voor die apotheek.
  • Recente nieuwe apotheken kunnen zich registreren via www.laatjevaccineren.be/vaccinnet en er het formulier voor een nieuwe apotheek invullen. Via deze website kan je ook een volledige handleiding over Vaccinnet terugvinden. Andere communicatie in verband met Vaccinnet wordt liefst per mail naar vaccinnet@vlaanderen.be gestuurd met daarbij alle gegevens van de apotheek vermeld.
  • Elke apotheker of apotheekmedewerker die met Vaccinnet wenst te werken, dient eerst in te loggen in Vaccinnet en de gebruikersovereenkomst te accepteren. Als dit niet gebeurt, kan de connectie met de apotheek software ook niet correct werken.
  • Een groot aantal apotheken zijn reeds geregistreerd in Vaccinnet met een verantwoordelijke apotheker. Deze verantwoordelijke apotheker kan andere medewerkers koppelen. Indien een oud-verantwoordelijke geen toegang meer dient te hebben, kan deze ontkoppeld worden door de anderen die binnen deze apotheek ondertussen al toegang hebben tot Vaccinnet. Als de verantwoordelijke intussen gewijzigd is, kan dit ook steeds gemeld worden aan vaccinnet@vlaanderen.be met daarbij de gegevens van de nieuwe verantwoordelijke apotheker.

Bekijk hier een lijst van de Comirnaty-vaccins van Pfizer-BioNTech die beschikbaar zijn voor verschillende doelgroepen.