6 aug 2024
Campagne
Communicatie
Event
Mededeling
Oproep
Partner
Image
wpd24

Op 25 september 2024 vieren we de Werelddag van de Apotheker, georganiseerd door Internationale Farmaceutische Federatie (FIP). Dit jaar is het thema "Inspelen op de mondiale gezondheidsnoden", een thema dat aandacht vestigt op het cruciale belang van apothekers in het aanpakken van de toenemende internationale gezondheidsuitdagingen.

Apothekers zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor gezondheidsadvies en eerstelijnszorg, ook in gebieden met beperkte middelen. Hun takenpakket is recent geëvolueerd en toegenomen met onder andere het toedienen van vaccinaties, gezondheidscontroles, preventief advies en het verbeteren van gezondheidsvaardigheden. Bovendien ondersteunen ze volksgezondheidscampagnes, nemen deel aan zorgonderzoeken en zorgen voor de therapietrouw van hun patiënten.

De Werelddag van de Apotheker is een gelegenheid om beleidsmakers en het publiek te herinneren aan het werk van apothekers. FIP nodigt collega’s in elk land uit om deel te nemen aan de campagne en zo het bewustzijn te vergroten.

FIP biedt enkele campagnematerialen aan om deze gelegenheid mee te ondersteunen. Deze materialen zijn kosteloos beschikbaar en omvatten:

  • Officieel logo
  • Factsheet
  • Twibbons
  • Banners
  • Ideeën voor activiteiten

Markeer 25 september dus alvast in je agenda en vier met ons het mooie apothekersberoep!

Meer info over de Werelddag van de Apotheker