23 aug 2024
Communicatie
Intern nieuws
Mededeling
Sensibilisatie
Vaccinatie
Webinar
Image
vaccin apotheker.jpg

Gisteren vond de online infosessie plaats ter voorbereiding op de aankomende vaccinatiecampagne tegen griep en COVID-19 van dit najaar. Met een grote opkomst van enthousiaste apothekers was de sessie een succes, waarbij we diverse onderwerpen behandelden om apothekers optimaal voor te bereiden op hun rol in de campagne.

Met grondige uitleg van Dieter Stas, Marleen Haems en Julie De Maré werden de deelnemers geïnformeerd over de kernaspecten van de nieuwe vaccinatiecampagne. De nadruk lag op een gecoördineerde aanpak, met onder meer goede timing. We hadden het over hoe essentieel samenwerking is tussen apothekers, huisartsen, en andere zorgverleners om een naadloze uitvoering te garanderen. Deelnemers kregen richtlijnen en materialen over het uitnodigen en sensibiliseren van patiënten, met speciale aandacht voor kwetsbare groepen. Daarnaast werden de logistieke, organisatorische en administratieve procedures binnen de apotheek, inclusief honoraria, uitgebreid besproken. Ten slotte toonden we voor het eerst onze nieuwe animatievideo die binnenkort beschikbaar zal zijn op onze webiste om het belang van vaccinatie, de doelgroepen en de beschikbare vaccinatoren ander de aandacht te brengen. De sessie eindigde met een interactieve Q&A.

De presentatie van de infosessie is nu beschikbaar en de opname wordt bezorgd aan alle ingeschrevenen. Het enthousiasme van de deelnemers toonde dat apothekers goed voorbereid zijn en een grote wil hebben om opnieuw hun belangrijke rol in de vaccinatiecampagne op zich te nemen. Houd onze verdere communicatie in de gaten voor meer speciale vaccinatienieuwsbrieven en onze aankomende animatievideo.

Om de vaccinatie-CNK’s vlot te kunnen registreren, vind je hier een document met de barcodes. Print het uit, en gebruik het voor een vlotte afhandeling van de vaccinatie.

Download hier de presentatie van de infosessie

download de CNK-codes