2 aug 2024
Communicatie
Eerste Lijn
Intern nieuws
Mededeling
Opleiding
Preventie
Project
Sensibilisatie
Image
CAVAsa apr.JPG

Het project #CAVAsa heeft drie jaar lang gewerkt aan het bespreekbaar maken van psychosociale noden met de apotheker. Nu is een volledig verslag van het project te lezen in een nieuw gepubliceerd wetenschappelijk artikel.

Het initiatief is een samenwerking tussen VAN en CAW. Door middel van training en ondersteunend materiaal werden apothekers uitgerust om psychosociale problemen te detecteren, patiënten te informeren en door te verwijzen naar geschikte diensten. Tussen 2021 en 2024 namen 387 apotheken deel en registreerden zij 415 patiëntencontacten over psychosociaal welzijn.

Het versterken van kennis en competenties van apothekers in psychosociale zorg kan grote vooruitgang betekenen voor de geïntegreerde zorg en samenwerking. Verdere ondersteuning voor apothekers en andere zorgverleners in psychosociale zorg is noodzakelijk om de kloof tussen de gezondheids- en sociale diensten te overbruggen.

Een welgemeende proficiat aan alle auteurs en het #CAVAsa-team voor hun werk! Aline Ghijselings, Kris Van den Broeck, Eva Rens, Amber Damiaens, en Veerle Foulon.

Lees hier het volledige artikel.