17 okt 2024
Communicatie
Eerste Lijn
Event
Getuigenis
Intern nieuws
Mededeling
Oproep
Partner
Preventie
Sensibilisatie

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2024 hadden we het genoegen om aanwezig te zijn bij Pharmanology, dé vakbeurs voor apothekers. We mochten heel wat enthousiaste collega’s verwelkomen bij onze stand, waar we info gaven over hoe je het ondernemerschap doortrekt in het aanbieden van zorg.

We legden ook de nadruk op 'therapietrouw bij diabetes', het eerstvolgende project van de Maand van de Preventie dat je een boost geeft om nog beter in te zetten op een aspect waar nog zeer veel marge voor verbetering is. We mochten enkele collega’s ook inschrijven voor de aankomende webinar over de actie zodat ze in november actief kunnen deelnemen.

We zijn trots op het succes van onze deelname en de hele beurs. We willen graag alle aanwezigen en de organisatie bedanken voor dit inspirerende weekend.



Focus op Maand van de Preventie

Tijdens de beurs legde VAN de nadruk op ons project rond therapietrouw bij diabetes, een centraal thema in de komende Maand van de Preventie. Veel apothekers kwamen langs om meer te weten te komen over het initiatief, dat in november van start gaat, en ontdekten hoe ze zelf een belangrijke rol kunnen spelen in het verbeteren van therapietrouw bij hun patiënten.

Alex Neveux, één van onze standhouders, is zeer tevreden over de opkomst en de sfeer tijdens de beurs. "Er hing een aangenaam sfeertje in de Waagnatie: knus, compact en professioneel”, zegt Alex. “Eenmaal de apothekers hun weg naar ons vonden, konden we de voorbijgangers overtuigen om onze stand te bezoeken met een leuk quizje. Als beloning kregen ze de volledige info over de Maand van de Preventie mee. De tijd vloog voorbij, en voor ik het wist, gaven we 'de sleutel' door aan Marie en Nele voor de volgende shift.”

Deze gesprekken hebben laten zien hoeveel impact apothekers kunnen hebben als laagdrempelige zorgverleners.

Meer info over de Maand van de Preventie.

 

Inspirerende keynote van Prof. Lies Lahousse

Op zaterdag gaf Prof. Lies Lahousse een boeiende keynote over de gepersonaliseerde aanpak van therapietrouw. Apothekers kregen inzicht in hoe ze door middel van wetenschappelijk onderbouwde methoden hun dagelijkse zorgpraktijk kunnen optimaliseren en de therapietrouw bij chronische patiënten kunnen bevorderen. Haar presentatie was een interessant moment van het weekend en we bedanken haar voor deze bijdrage.

“Ik wisselde mijn standhouderspet in voor die van bezoeker en genoot van de gastvrijheid van de andere standhouders, evenals van de nuttige info tijdens workshops en keynotes. Alleszins alweer een leuke ervaring", aldus Alex.

Pharmanology 2024 was een groot succes en we kijken alvast uit naar de volgende editie. We hopen je dan opnieuw te mogen verwelkomen aan onze stand voor boeiende gesprekken en nieuwe initiatieven die het apothekersberoep verder versterken. Ondertussen kun je een kijkje nemen in ons fotoalbum van de beurs en nagenieten van de sfeer aan onze stand.