19 jul 2023
Campagne
Communicatie
Eerste Lijn
Partner
Preventie
Image
save the date rondetafel.png

Met de verkiezingen van 2024 in aantocht, is het belangrijk om de rol van de apotheker in het zorglandschap grondig te belichten in de Vlaamse politieke kringen.

Over anderhalf jaar dienen zich verkiezingen aan op lokaal, regionaal, nationaal en Europees niveau. VAN wil de komende tijd sterk blijven inzetten op echt beleid, waar apothekers erkend worden voor de vele taken die we maatschappelijk opnemen: gaande van begeleiding van burgers en patiënten in alle fasen van het leven, met focus op sensibilisatie en preventiedoorverwijzen waar moet, toeleiden waar mogelijk.

VAN blijft ijveren voor erkenning van een duurzame kringwerking in een constructief overleg met Minister Crevits en haar kabinet en het Departement Zorg. VAN gelooft tevens in een interfederale aanpak, waar het nationale en Vlaamse beleidsniveau elkaar kunnen vinden in asymmetrische akkoorden. VAN gelooft ook in de kracht van degelijke medicatiebegeleiding, dé kerntaak van de huisapotheker, en stemt hiertoe op regelmatige basis af met de collega’s van de lokale beroepsverenigingen, het Brusselse (Pharmacy.Brussels), Waalse (AUP) en federale niveau (APB en OPHACO).

VAN wil over de maatschappelijke meerwaarde van de lokale (huis)apotheker in debat gaan met de Vlaamse politieke partijen. Noteer alvast met stip zaterdag 14 oktober om 17u, in The Lab in Gent. Meer informatie volgt nog.