2 feb 2022
Bevraging
COVID-19
Eerste Lijn
Mededeling
Image
omikronthermometer week 2

We meten elke week de druk op de apotheeksector met de omikronthermometer op basis van de ervaringen uit de praktijk. Dit is een korte vragenlijst die peilt naar de huidige situatie in de apotheek. We vragen alle apothekers-titularissen om deze thermometer elke week in te vullen. Zo kunnen we alles zo goed mogelijk volgen.



Dit zijn de resultaten van de bevraging van de afgelopen week. We blijven in de groene fase. Het is behoorlijk druk, en de apothekers ervaren dit ook zo maar passen zich aan waardoor het beheersbaar blijft. Bijna de helft van de apothekers besteedt minder aandacht aan het kwaliteitshandboek. Ook het medicatieschema, huisapothekerschap en GGG komen tijdelijk onder druk te staan eens het te druk wordt in de apotheek.



Legenda werklast:

1 = normale toestand

7 = ik red het niet meer

10 = enkel nog tijd voor het hoogstnoodzakelijke, zorg is bijzaak.



Apothekers handhaven zich zeer goed. Jullie passen je aan, maar de continuïteit van aflevering geneesmiddelen blijft gewaarborgd. Ook wat testen betreft, verloopt het goed.



De sectorbrede Taskforce Vaccinatie stelde het noodplan voor tijdens een informerend webinar op 19/01. Je kan deze herbekijken voor meer info over de verschillende fases van het noodplan, bijbehorende aanbevelingen en de omikronthermometer.