11 jan 2024
Communicatie
Intern nieuws
Mededeling
Image
cijfers communicatie 2023 1.png

In het afgelopen jaar heeft VAN zich onvermoeibaar ingezet om je te voorzien van diepgaande, relevante informatie en interessante communicatie en getuigenissen uit de apotheeksector. Onze nieuwsbrieven, nieuwsartikelen, infosessies en interactieve social media-posts hebben niet alleen een mooie reikwijdte bereikt maar ook betrokkenheid en samenwerking binnen de apotheeksector gestimuleerd. En dat hebben we ook aan jou te danken! We zetten daarom graag een paar communicatieve mijlpalen van het afgelopen jaar op een rij.

 

Nieuwsbrieven en artikelen

Gedurende het jaar stuurden we je 29 nieuwsbrieven, elk met inzichtelijke informatie om de leden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en uitdagingen binnen de apotheeksector. We lieten ook vele collega’s en partners aan het woord in diepgaande getuigenissen en interviews. Elk artikel, samengesteld in samenwerking met experts uit het VAN-netwerk, bood een blik in diverse onderwerpen. Van vaccinatie tot preventie, van medicatieschema’s tot praktische tips, je kan altijd bij ons terecht!

Eén van de hoogtepunten waren onze artikels die de recentste aandachtspunten van de seizoensvaccinatie overlopen. De betrokkenheid hiervan toont niet alleen de relevantie van het onderwerp maar ook de actieve deelname en inzet van apothekers in de vaccinatie. Andere opmerkelijke onderwerpen, zoals Vlaamse Sociale Kaart, medicatieschema’s en suïcidepreventie, tonen ook een bemoedigende interesse in praktische tips, gevoelige kwesties en info voor de dagelijkse werking in de apotheek. Dit alles toont aan dat de interesse van onze lezers zeer divers is.

 

Populaire onderwerpen

Het artikel "Seizoensvaccinatie 2023 - Enkele praktische aandachtspunten" trok niet alleen veel aandacht met 826 weergaven, maar ook 2882 interacties. Dit toont nogmaals de waarde die apothekers hechten aan praktische en relevante informatie over vaccinatie.

"Hoe gebruik je de Vlaamse Sociale Kaart?" toont met 405 weergaven en 1134 interacties aan dat apothekers actief op zoek zijn naar manieren om hun praktijk te verbeteren met nieuwe beschikbare hulpmiddelen.

De focus op suïcidepreventie in het artikel "Suïcidepreventie in de apotheek - Project gestart, nieuwe e-learning beschikbaar" geeft aan dat onze lezers niet alleen professioneel, maar ook empathisch betrokken zijn bij hun patiënten.

 

Social Media

Onze Facebook-community heeft actief gereageerd op verschillende posts, waarbij een presentatie van Koen Lowet op het #CAVAsa Symposium de kroon spande met 3855 weergaven. Ook onze infosessie over transmurale medicatieoverdracht en de Blik achter de toog met Else Tambuyzer ontvingen veel aandacht, wat duidt op de interesse van onze gemeenschap in zowel professionele als persoonlijke aspecten binnen de apotheeksector.

LinkedIn toonde ook een sterke betrokkenheid. Zo deelde we mee een video over het medicatieschema dat onze collega’s bij KOVAG maakten. Dit werd 3298 keer werd bekeken.

 

Videos en infosessies

We publiceerden het afgelopen jaar ook weer interessante video’s. De animatievideo "Hoe draag ik bij tot een betere zorg voor mezelf met het medicatieschema?" werd 700 keer bekeken op YouTube. Daarnaast is het zeer veel keer verspreid in de communicatiekanalen van apothekers, ziekenhuizen en andere partners.

We mochten je in 2023 ook verwelkomen op 5 diepgaande infosessies die elk aanzienlijke inschrijvingen trokken, waarbij de sessie 'Vaccinatie COVID-19 & griep van 08/08/2023 met 1044 inschrijvingen een bijzonder succesvol hoogtepunt was. Dit geeft aan dat onze leden niet alleen informatie zoeken maar ook actief willen deelnemen en bijdragen.

 

Namens het VAN-netwerk willen we apothekers, lezers, partners en stakeholders oprecht bedanken voor jaar vol informatieve uitwisseling en samenwerking. We kijken ernaar uit om in 2024 de communicatie te blijven versterken!