9 feb 2022
Communicatie
Getuigenis
Partner
Image
laureaten

Er is te weinig aandacht voor goed werk en schouderklopjes zijn er nooit te veel. Dat vindt het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid (KIEA), een organisatie met als doel het stimuleren en erkennen van uitmuntend werk en maatschappelijk engagement. KIEA reikt daarom de titel “Laureaat van de Arbeid” uit. Dragers van deze eredekens worden erkend als Vaandeldragers van hun beroep en sector. Ze worden jaarlijks gekozen hun uitmuntend werk, talent en inzet voor een bepaald beroep en sector. Het dus is een titel om trots op te zijn.

Zo werd Hilde Deneyer, algemeen directeur VAN onlangs gekozen als Eredeken van de Arbeid in de sector “Apothekers en Apotheekassistenten”. Collega’s Frank Peeters, voorzitter Belgian Professional Association of Pharmacists active in the Life Science Industry (VAPI-UPIP), en Dominique Wouters, vicepresident Belgische Vereniging van Ziekenhuisapothekers (BVZA), mochten dit jaar ook deze eer ontvangen. Zij zijn erkend als ambassadeurs van de apotheeksector.

“Ik vind het een hele eer om eredeken te zijn”, getuigt Frank. “Zeker gezien het een unanieme benoeming moet zijn van veel mensen in de apotheeksector. Aan de andere kant ook omdat de titel van eredeken eigenlijk niet zo bekend is in de sector. Ook het feit dat we met drie eredekens zijn, is interessant.”

Het is heel uitzonderlijk dat er drie eredekens in één sector. Meestal wordt er maar één persoon uitgeroepen. “Zo kan je beter focussen op de verschillende specifieke onderdelen van het beroep, of het nu gaat over ziekenhuisapothekers of collega’s in de officina. Ik vind het fijn dat we met drie eredekens op die manier meer kunnen betekenen voor ons beroep”, aldus Frank.

Deze benoeming betekent ook meer voor Frank dan op persoonlijk vlak. “Ik denk dat we gezien hebben dat de apotheker onmisbaar is, zeker tijdens de crisis. Met deze benoeming merk ik ook dat men aan apothekers denkt en de apothekers waardeert. Het was eerst voor ons totaal onbekend. Terwijl het in andere disciplines wel goed bekend is.”

Laureaten van de sector

Frank, Hilde en Dominique zijn niet de enigen die een titel in de wacht mochten slepen. Er zijn ook een aantal andere opmerkelijke collega’s uitgeroepen tot Laureaten van de Arbeid in de apotheeksector, waaronder enkele collega’s in het VAN-netwerk. Bekijk hier een volledige lijst van alle Laureaten in de apotheeksector van 2021.