10 mei 2022
Communicatie
Event
Getuigenis
Partner
Project

Het begon allemaal in januari met heel wat panelgesprekken en infosessies in aanloop naar de fysieke beurs, afgelopen weekend. Het VAN-netwerk mocht haar eigen sessies hieraan toevoegen met topics als hersengezondheid, vaccinatie in de apotheek, #CAVAsa en het plan van VAN. Je kan nog steeds al deze sessies herbekijken op Pharmanolgy TV.

Op 6, 7 en 8 mei was het dan eindelijk tijd voor de fysieke beurs, na een pauze van 4 jaar, in Brussels Expo. Meer dan 80 bedrijven en organisaties gaven een warm welkom op hun standen en live te volgen infosessies. Je kon er maar liefst 36 workshops volgen over uiteenlopende onderwerpen. Er waren 3 conferentiezones, genaamd HUB's, opgesteld in het midden van de beursvloer, waar je de interactieve sessies kon volgen.

Het VAN-netwerk was er ook bij met 6 verschillende sessies op 9 momenten tijdens de beurs. Tijdens deze sessies gingen onze sprekers dieper in op rookstop, het ADEM-project, zorgzame buurten, kringwerking, huidkanker en medicatieoverdracht.

 

Pharmacy Village

En dat was natuurlijk niet alles. We waren ook aanwezig met 5 standen in Pharmacy Village, waar we ons beste beentje voorzetten en aanwezigen een glimp toonden van de apothekersdienst van de toekomst. Je kon er terecht voor info over de projecten rond Maand van de Preventie (huidkanker), #CAVAsa, Kringwerking, vaccinatie en MFO. Dat leverde boeiende contacten en gesprekken op in de beursvloer. En best wat interactie.

“Ik vond het tof om opnieuw contact te hebben met apothekers en de andere partners uit de sector. Het zorgt voor meer verbinding en het gevoel dat we samen aan een groter geheel werken.”, zegt Tom Herremans, beleidsmedewerker VAN en standhouder bij onze stand over Kringwerking.

Nico Carpriau, Directeur Beroepsondersteuning KAVA, was ook enthousiast aanwezig bij onze standen. “Het is indrukwekkend om te zien hoeveel er al op het terrein gebeurt. Dat heb ik gemerkt bij de stand rond Kringwerking. Hopelijk inspireren alle ideeën die ik hoorde rond medisch farmaceutisch overleg, de gele doos en transmurale zorg voor concrete initiatieven.”

“Ook bij vaccinatie was het een komen en gaan van apothekers voor een praktijklesje vaccineren en bereidingen maken”, gaat Nico verder. “Best wel nuttig, want voor veel collega’s was het weeral een tijd geleden dat ze de opleiding hadden gevolgd. De les werd bovendien gegeven door farmaceutisch experts, die hun ervaring van de vaccinatiecentra meebrachten. Het ging ter plaatse ongetwijfeld ook over de rol die we weggelegd zien voor de apotheker als vaccinator. En dan niet alleen bij COVID-19.”

 

Jonge apothekers

Er waren ook jonge apothekers aanwezig op de beurs. Aanwezigen mochten kennis maken met de initiatieven van onze beroepsverenigingen die jonge apothekers vertegenwoordigen en wegwijs maakt in het apothekerslandschap. Dit waren Jong BAF, JAVA (Jong KAVA), Jong KOVAG en Jong KLAV. “We hebben met de 4 jongerenverenigingen de handen in elkaar geslagen en een leuke stand uitgewerkt met een lekkere cocktail van Jong KLAV en een leuke photobooth. Bezoekers konden bij ons kennis maken met wat een jongerenvereniging doet op een leuke manier! Ze konden zich ook meteen inschrijven bij hun vereniging”, aldus apotheker Paulien Michiels, Projectmedewerker beroepsondersteuning BAF.

We willen graag al onze medewerkers, sprekers en standhouders bedanken voor hun onvermoeide inzet ter voorbereiding en uitvoering van deze infosessies en geweldige dagen! En namens het hele VAN-netwerk, bedankt aan iedereen die ons kwam bezoeken en naar ons luisteren.

Kon je er helaas toch niet bijzijn? Geen zorgen, we ontvangen je graag opnieuw bij de volgende editie van Pharmonology!