29 mei 2024
Bevraging
Communicatie
Eerste Lijn
Intern nieuws
Opleiding
Oproep
Student
Vacature
Image
aprs bespreek.JPG

Vanaf 1 januari 2025 worden farmaceutisch technisch assistenten erkend als FTA voor de officina-apotheek of als FTA voor de ziekenhuisapotheek. Voor wie reeds afgestudeerd is, komt er een overgangsperiode en binnenkort start de opleiding in een vernieuwde vorm. Er zal tijdens de opleiding een onderscheid gemaakt worden tussen FTA’s opgeleid voor de officina en FTA’s opgeleid voor het ziekenhuis. De theoretische opleiding zal ook beter aansluiten bij de werksituatie en het aantal stage-uren wordt drastisch uitgebreid.

Dit betekent dat scholen dit nieuwe opleidingsprogramma moeten programmeren. Opdat het opleidingsaanbod zou voldoen aan de behoefte van de sector is het nodig goed in te schatten hoeveel opleidingsplaatsen er nodig zijn. Jouw input is daarbij erg belangrijk. Alleen titularissen uit de praktijk kunnen correct inschatten hoeveel FTA’s in hun apotheek de volgende jaren nodig zullen zijn. Daarom vragen we alle titularissen een korte enquête in te vullen.

Heb je een openstaande vacature voor FTA's? Vergeet dit zeker niet te melden bij de VDAB! Op die manier help je om het beroep FTA terug op de knelpuntberoepenlijst te zetten. Hiervoor tellen enkel de cijfers van VDAB. De vacatures melden maakt dus zeker het verschil. Alvast hartelijk bedankt voor je bijdrage!

Neem hier deel aan de bevraging