25 aug 2022
Campagne
Communicatie
Event
Mededeling
Image
FIP_WPDbanner_800x800.png

De Werelddag van de Apotheker komt er weer aan op 25 september. Dit is een jaarlijkse campagne georganiseerd door het International Pharmaceutical Federation (FIP) om het apothekersberoep overal ter wereld in de kijker te zetten en het de erkenning te geven die het verdient.

Dit jaar is het thema "Pharmacy united in action for a healthier world". Hiermee willen we waardevolle acties van het apothekersberoep waarmee we bijdragen tot het bereiken van goede globale gezondheid en welzijn tonen aan de wereld. Onder meer inzetten op mentale gezondheid is hier een belangrijk onderdeel van. Zo werkt FIP momenteel internationaal een handboek uit voor apothekers over mentale gezondheid waarvan een deel zich toewijdt aan suïcidepreventie. Experten uit landen als de UK, Canada, Australië en meer werken hieraan mee.

Het VAN-netwerk heeft alvast een aantal mooie projecten in productie om ons steentje bij te dragen en het thema van dit jaar zo wijd mogelijk te verspreiden. Hou zeker onze communicatie in de gaten voor meer updates.

Je kan ook terecht bij FIP voor campagnematerialen waarmee je zelf je waardering voor het apothekersberoep kan tonen.

Meer info en campagnemateriaal