11 okt 2022
Communicatie
Getuigenis
Intern nieuws
Mededeling
Image
Julie en Barbara.jpg

Het VAN-team heeft een nieuw lid gekregen. Sinds kort vervolledigt Julie De Maré ons als beleidsmedewerker. Daarmee neemt ze de fakkel over van Tom Herremans, die deze taak bijna drie jaar uitmuntend op zich nam, en Barbara Verboven, die Tom tijdelijk verving.

Wie is onze nieuwe collega? We spraken met Julie en Barbara om kennis te maken en een blik op de toekomst te werpen.

Julie is een kersverse apotheker, afkomstig uit Leffinge (Middelkerke), nu wonende in Gent. In 2020 behaalde ze haar Master in de Farmaceutische Aorg aan de KU Leuven. “Tijdens de masterjaren voelde ik al snel aan dat mijn interesse in de gezondheidszorg verder ging dan uitsluitend het farmaceutische aspect”, vertelt Julie. “Dit kwam onder andere naar aanleiding van de uitermate snelle veranderingen binnen de organisatie van de gezondheidszorg ten gevolge van de coronapandemie, waar ik te midden van mijn stagejaar mee geconfronteerd werd.” Julie deed ook stage in een officina-apotheek in Nederland. Daarna startte ze de masteropleiding Management en Beleid van de Gezondheidszorg aan de UGent, in combinatie met een deeltijdse tewerkstelling in een apotheek.

Barbara Verboven heeft de afgelopen maanden tijdelijk de rol van onze oud-collega Tom overgenomen en geeft nu deze rol door aan Julie.  “Ik ben blij dat ik heb kunnen helpen en even heb kunnen bijspringen als beleidsmedewerker tijdens de afwezigheid van Tom en in afwachting van de nieuwe collega”, zegt Barbara. “Het takenpakket van de beleidsmedewerker is heel divers en het was fijn om hiervan te mogen proeven. Het is ook leuk om te zien dat een jonge afgestudeerde apotheker als Julie zulke interesse heeft in het beleid en de toekomst van onze sector verder wil ondersteunen en uitbouwen.”

“Door haar ervaring in de officina-apotheek, bijkomende opleiding management & beleid in de gezondheidszorg en een stage in een Nederlandse apotheek heeft Julie toch al een ruime blik op onze sector en ik verwacht dan ook dat Julie haar nieuwe rol als beleidsmedewerker goed zal uitvoeren”, zegt Barbara. Volgens haar kan het VAN-netwerk de jonge, frisse, spontane wind die Julie brengt zeker gebruiken. “Ik wens haar dan ook veel succes in dit avontuur.”

“Ik hoop dat ik met mijn achtergrond een waardevolle bijdrage kan leveren binnen het Vlaams Apothekers Netwerk en kijk ernaar uit te ontdekken wat ik binnen het netwerk kan betekenen”, zegt Julie. “Ik werk in elk geval vol enthousiasme mee aan het onderstrepen van het belang en de meerwaarde van de taak van de apotheker als zorgverlener binnen een multidisciplinaire en geïntegreerde gezondheidszorg. Ik zal hier alvast mijn uiterste best voor doen.”

Barbara zal ondertussen haar aandacht verder vestigen als projectcoördinator in het project rond suïcidepreventie dat waarmee VAN in volle voorbereiding is. We willen Barbara alvast hartelijk bedanken om naast deze rol ons ook als beleidsmedewerker te ondersteunen. Wie nog niet heeft kunnen deelnemen aan de nodenbevraging rond suïcidepreventie in de apotheek kan dit nog steeds doen via deze link. “Het pilootproject zal effectief van start gaan begin 2023 en er is een financiële incentive per gesprek voorzien voor deze nieuwe dienst. Jouw input in deze fase is cruciaal dus we horen graag waar jouw noden, bezorgdheden en ervaringen liggen”, aldus Barbara.