5 jul 2023
COVID-19
Mededeling
Partner
Vaccinatie
Image
apr vaccineert.jpg

Het Departement Zorg verspreide recentelijk een brief naar vaccinatoren met meer uitleg over deze aankomende seizoensvaccinatie tegen COVID-19. Het gaat dieper in op de risicogroepen voor wie vaccinatie aangeraden wordt, de timing van de vaccinaties en hoe je vaccins kan bestellen.

Net zoals voor griep, wordt ook aan personen die veel contact hebben met kwetsbare groepen aangeraden zich te laten vaccineren. In de eerste plaats gaat het over iedereen die werkt in de zorg, gaande van personeel met patiëntencontacten in zorgvoorzieningen zoals ziekenhuizen, woonzorgcentra of kinderdagverblijven tot zelfstandige zorgverleners.

COVID-19-vaccins zullen niet alleen voor de risicogroepen maar voor iedereen beschikbaar zijn, ook voor wie het niet uitdrukkelijk aanbevolen is. De apotheker wordt hierbij ook genoemd als vaccinator.

Bestellingen voor vaccins zullen gebeuren via Vaccinnet. Er zal tijdig gecommuniceerd worden op het platform wanneer er kan besteld worden en welke vaccins beschikbaar zijn. Bestelmogelijkheden voor de COVID-vaccins zullen in de loop van september open gezet worden.