21 jun 2022
Event
Getuigenis
Mededeling

Enkele collega’s kregen afgelopen weekend een welverdiende erkenning voor hun talent en inzet in de apotheeksector. Op het “YOU” event van het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid zijn de Laureaten en Eretekens van de Arbeid uitgereikt, waaronder in de categorie “Apothekers en Apotheekassistenten”.

De Laureaten waren dit jaar voor Hilde Deneyer, algemeen directeur VAN, Frank Peeters, voorzitter VAPI-UPIP, en Dominique Wouters, vicepresident BVZA.

Ook medewerkers van het VAN-netwerk mochten een bronzen, zilveren gouden ereteken in ontvangst nemen. Zoals Marie Van de Putte, Marleen Haems en Dirk Vos. Zij zijn nu officieel Vaandeldragers van het beroep en van de sector.

 

“Het voelt voor mij niet als ‘mijn’ ereteken, het is een ereteken dat ik deel met alle Belgische huisapothekers”, zegt Marie. “Het is mooi om te zien hoe ons beroep de laatste jaren is geëvolueerd en hoeveel oprechte waardering we hiervoor krijgen! Het was voor mij een hele eer om samen met zoveel mensen te vieren.”

Dirk is trots op deze mijlpaal die hij ook deelt met apothekers. “Het is een zeer mooie erkenning van de officina-apotheker. Zeker op federaal niveau en ook met een Vlaams kantje”, aldus Dirk.

En ook voor Marleen gaat dit verder dan zichzelf. “Ik voel me zeer dankbaar. We hebben het altijd allemaal samen gedaan. Ik beschouw dit dus ook als een erkenning voor alle collega apothekers. Maar ook niet-apothekers, met wie ik heb mogen samenwerken”, aldus Marleen.

Laurent Staquet, apotheker en farmaceutisch expert in Wallonië, kreeg ook een gouden titel. “Deze erkenning is een bron van trots voor het beroep, dat tijdens de crisis koers heeft weten te houden door de continuïteit van de zorg te verzekeren, deel te nemen aan de ontwikkeling en distributie van vaccins en nieuwe diensten te ontwikkelen ten voordele van de bevolking”, aldus Laurent.

Er werden natuurlijk aan nog veel andere opmerkelijke collega’s hun titels overhandigd. Bekijk een volledige lijst van apothekers die dit jaar een Ereteken ontvingen.