29 aug 2022
Communicatie
Event
Mededeling
Partner
Image
thumbnail_TheLab3DeMeyerTom_BourdaCedric72dpiJDB.jpg

Dit jaar vindt de allereerste editie van het Apothekersbal plaats, een galabal voor apothekers, FTA’s, partners en vrienden. Van officina en ziekenhuis tot industrie en klinisch bioloog, alle apothekers zijn welkom. Het is een gelegenheid voor networking, een originele teambuilding, een reünie met  vroegere medestudenten en collega’s of een gezellig avondje weg. Het heeft ook een groter doel om het apothekersberoep verder te steunen. Deze grootse avond wordt georganiseerd door apothekers Cedric Bourda en Tom De Meyer. Cedric zet daarmee zijn ervaring in eventmanagement en zijn stage bij Tom in de praktijk.

Op zaterdag 8 oktober zal de heuse gala-avond plaatsvinden. Organisator Cedric is apotheker met ook een opleiding eventmanagement achter de rug. In zijn studietijd zorgde hij al zelf voor een aantal studentengalabals, net zoals zijn stagemeester Tom deed in zijn eigen studietijd. Met deze organisatorische ervaring zetten ze het Apothekersbal op poten. “Het idee is ontstaan tijdens mijn stage”, vertelt Cedric. “In februari werd door COVID-19 het studentenbal uitgesteld. We kwamen op de gedachte dat dit soort evenementen niet bestonden voor langer afgestudeerde apothekers. Dat vonden we niet juist. Vele andere zorgberoepen hebben dit wel, enkel apothekers niet. Vandaar onze samenwerking om het Apothekersbal te houden, zodat we ook apothekers een grote gezellige bijéénkomst kunnen geven.”

 

Doel van het bal

Volgens Cedric is het belangrijkste doel van de avond apothekers samenbrengen. “Ik heb de laatste tijd gemerkt hoe snel je contact met oud-medestudenten en collega’s verwatert, zeker in deze sector. Sommigen gaan in de officina, het ziekenhuis of de industrie aan de slag. Anderen gaan verder studeren of streven andere carrières na. Ik vind het daarom spijtig dat het contact wat verdwijnt. Ik denk dus dat het interessant zou zijn als we gelijkgezinde apothekers terug samenbrengen om zo ervaringen uit te delen, verhalen te vertellen en misschien nieuwe samenwerkingen te creëren”, aldus Cedric.

Het Apothekersbal is natuurlijk niet gewoon een kopie van een studentenbal voor afgestudeerde apothekers. Het is een avond met klasse, waar elke apotheker welkom is. Het wil een hechtere community bouwen die de sectoren van de farmaceutische wereld overstijgt. Verder hebben Cedric en Tom het oogmerk om het evenement jaarlijks te laten doorgaan. “Om praktische redenen omvat deze eerste editie enkel Vlaamse apothekers. We willen in de toekomst ook onze Waalse collega’s erbij betrekken. Dus we kijken al naar verschillende opties voor een federale of bijkomend Waalse editie. Waalse collega’s zijn uiteraard nu al welkom, ook al is voorlopig alle communicatie errond Nederlandstalig”, zegt Cedric.

 

Wat zal er te doen zijn?

Aanwezigen kunnen uiteraard uitkijken naar het eventueel weerzien van oude bekende gezichten. Je kan er natuurlijk ook genieten van lekkere maaltijden tijdens het diner. Er is later ook tijd om een dansje te passeren met de live bands en de dj. Het wordt dus een feestelijke avond met culinaire en muzikale dingen. “We beginnen met een receptie waarbij je kan bijpraten of aan wat networking kan doen”, legt Cedric uit. “Ben je op zoek naar werk of een carrièreswitch? Dan is de receptie het moment om de juiste mensen aan te spreken over hun ervaringen. Bij het diner kan je zelf kiezen waar en bij wie je zit zodat je gezellig kan tafelen met wie je wil.”

“Na het eten begint de muzikale kant van het verhaal”, gaat Cedric verder. “Zo hebben we optredens van enkele getalenteerde apothekers en live bands. Perfect om het thema van de avond door te trekken. Dan neemt de dj het over voor een fijn dansstukje. Er blijft ook een stille ruimte beschikbaar voor iedereen die ongestoord wil blijven bijpraten.”

 

Meer dan een feest

Cedric en Tom zien alvast een mogelijke toekomst voor meerdere en verschillende soorten edities per jaar. Bijvoorbeeld dergelijke evenementen voor apothekers afgestudeerd in de jaren ’80 of ’90. “Buiten die toekomstmuziek hebben we ook een groter doel. Het is een evenement voor en door apothekers, dus het lijkt ons logisch dat we ook iets meer voor de sector doen. Daarom gaat de winst van de cocktailbar naar een goed doel binnen de apothekerssector. Wat dat doel is, wordt nog bepaald. Het wordt onze manier om verder te investeren in het beroep”, aldus Cedric.

Het feest gaat door in The Lab - Eventspace, Nederzwijnaarde 2 in Zwijnaarde.

Meer info & tickets