2 dec 2022
COVID-19
Mededeling
Vaccinatie
Image
grafieken covid vaccinatie.jpg

In totaal zijn er reeds 5.371 Vlamingen bij een apotheker gevaccineerd! En we zijn nog maar net begonnen. De laatste week kregen 1.591 burgers hun booster vaccin in de apotheek, in dezelfde periode vermeldt de Vaccinatieteller een totaal van 9.489 vaccinaties voor heel Vlaanderen.

De CNK ‘voorbereiden’ werd reeds 6.250 keer gebruikt en de CNK ‘toedienen’ al 5.007 keer. Dat het aantal CNK’s ‘toedienen’ lager ligt dan het aantal registraties in Vaccinnet is logisch omdat er op enkele plaatsen in de apotheek reeds langer werd gevaccineerd zonder dat de CNK 'vaccinatie' werd gebruikt. Toch vermoeden we dat het aantal geregistreerde vaccinaties dat we zien een onderschatting is.
 
Registreer je rechtstreeks in Vaccinnet, dan verschijnt het niet in onze statistieken en zo kunnen we dus niet aantonen hoeveel vaccinaties in de apotheek gebeuren.
 
Gelieve daarom de FarmForm te gebruiken. Dit is van groot belang voor het werk van de beroepsverenigingen, VAN en APB. Vanuit de Farmform wordt er 4 keer per dag opgeladen in Vaccinnet+, in batch voor alle apotheken samen. Je mag er dus gerust in zijn dat je registratie op de juiste plaats terechtkomt. Hou de communicatie van je softwarepakket in de gaten om te weten hoe je de FarmForm voor registratie in Vaccinnet gemakkelijk kan oproepen. Contacteer ook gerust je softwarehuis als je vragen hebt.