11 okt 2022
Communicatie
Event
Getuigenis
Mededeling
Partner

Foto's door FLITS: www.flitsmedia.com

Afgelopen zaterdag konden apothekers en FTA’s van alle sectoren genieten van het Apothekersbal. Deze succesvolle eerste editie verwelkomde officina- , ziekenhuis- en industrieapothekers voor een aangename avond tafelen, dansen en networking met collega’s en medestudenten. Cedric Bourda, één van de organisatoren, is alvast tevreden met het verloop van de avond.

Op zaterdag 8 oktober mocht al het harde werk van Cedric en zijn vroegere stagemeester Tom De Meyer baten. Cedric is apotheker met ook een opleiding eventmanagement. Samen met Tom zetten ze het Apothekersbal op poten, waarmee ze apothekers een grote gezellige bijéénkomst wilden geven. Cedric is dan ook blij dat de hele avond van een leien dakje is verlopen. “Ik durfde bijna niet te hopen dat de avond zo vlot zou gaan”, zegt hij. “Onze ticketverkoop ging vlot, al hadden we misschien op een grotere opkomst gehoopt. De kanttekening van een dergelijk evenement is natuurlijk dat we moeilijk kunnen inschatten hoeveel volk er uiteindelijk zal zijn, zeker in geval van een nieuw concept als het Apothekersbal. Toch ben ik er wel blij mee. We hebben ongeveer 120 collega’s vanuit verschillende apothekersomgevingen mogen verwelkomen. Dat is zeker niet slecht en het heeft altijd potentieel om nog te groeien.”

Cedric kreeg al een aantal berichten van aanwezige collega’s die er erg van hebben genoten. Het was aangenaam voor hen om op zo’n manier een avondje uit te gaan en te ontspannen. De avond was namelijk volledig los van iets academisch, het was gewoon plezier hebben met collega’s en partners. De organisatoren krijgen dan ook al veel vraag naar een volgende editie.

 

Toekomstplannen

“Als het van ons afhangt, organiseren we volgend jaar zeker opnieuw een Apothekersbal”, vertelt Cedric. “Er is natuurlijk nog niets concreets over beslist, al is de vraag naar een nieuwe editie duidelijk. Ook een aantal partners hebben hun steun voor de toekomst al opnieuw aangeboden. Dat bevestigd voor mij ook dat de sector dit soort vaste waarde zeker kan gebruiken. De waarde van het jaarlijks vieren van het apothekersberoep.”

Cedric vindt dat hij hiermee zijn collega apothekers een gelijkaardig evenement kan geven aan de feesten die andere zorgberoepen al een enige tijd hebben. “Zo heb je bijvoorbeeld Nacht van de Verpleegkundige. Dat is een indrukwekkend evenement dat natuurlijk een veel grotere groep dan de onze trekt. Het is een gigantische fuif in de Lotto Arena waar iedereen wil bij zijn. Het plezier dat men daaruit haalt, de verhalen die men daaruit verteld zijn veel waard. Dat hoeven geen zware of professionele ervaringen te zijn, gewoon samen zijn met collega’s.”

Hoewel het aantal zorgverleners in andere beroepen vaak hoger ligt dan in de apotheeksector, zijn apothekers zeker niet met weinig. Naast de kleine 3.000 apotheken in Vlaanderen, zijn er meer dan 23.000 apothekers actief, verspreid over verschillende sectoren. “Dat is zeker geen kleine groep”, merkt Cedric op. “En we voelen dat het een beetje aan ons is om deze collega’s samen te brengen. Daar zijn we zaterdag ook wel volgens mij in geslaagd. Er waren zienhuisapothekers aanwezig, alsook apothekers uit de industrie en enkele officina-apothekers. Waar we wel van verbaasd waren is dat deze laatste groep de kleinste was van de avond. We dachten ergens dat we meer lokale apotheken zouden aantrekken. Deze grote groep aan collega’s hopen we dan ook volgend jaar te mogen verwelkomen op het Apothekersbal. Het is tenslotte nog maar de eerste editie.”

 

Partnerschap met VAN

Het partnerschap tussen VAN en het Apothekersbal was van begin tot eind zeer aangenaam. En daar is Cedric het mee eens. “Enerzijds hebben het netwerk, de betrouwbaarheid en de representativiteit waar VAN voor staat ons geholpen om professionaliteit te tonen”, zegt Cedric. “De samenwerking in het algemeen en de vlotte communicatie was ook zeer fijn. Daarnaast is het natuurlijk voor de aanwezigen een goed teken dat enkele vertegenwoordigers van onze partners zelf aanwezig waren om hun steun te uiten. Dat geeft belangrijke moed aan dit soort nieuwe initiatieven in de zorgsector.”