6 okt 2021
Kwaliteit
Onderzoek
Project
Webinar
Image
Anticonceptie - bron: Freepik.com

Op 10 september 2021, was de terugbetaling van de noodanticonceptiepil zonder voorschrift een jaar werkelijkheid. Het wegvallen van de derdebetalersregeling bij de aflevering van een noodpil betekende voor onze sector een belangrijke mijlpaal: voor het eerst was de terugbetaling van een geneesmiddel zonder voorschrift mogelijk in de apotheek. Dat opende een weg naar meer autonomie voor de apotheker en een betere toegankelijkheid voor patiënten.

Hoe staat het 1 jaar later? Deze erkenning van de rol van apothekers houdt ook een belangrijke verantwoordelijkheid in. Als apotheker, ben je vaak het enige aanpreekpunt. De vraag naar noodanticonceptie vraagt de nodige aandacht. Waar liep het mis? Is noodanticonceptie nodig? Welke vorm van noodanticonceptie of noodpil heeft de voorkeur?

De aflevering van de noodpil wordt begeleid door informatie over het goed gebruik van de noodpil, en minstens even belangrijk, over de te nemen maatregelen na inname van de noodpil.

APB organiseert samen met de KU Leuven een praktische webinar “Noodanticonceptie: begeleiding in de apotheek” waarbij jouw kennis over noodanticonceptie wordt opgefrist en je bovendien tal van praktische tools en tips aangereikt krijgt om in dialoog te gaan met jouw patiënten. Op het einde van de webinar heb je alle troeven in handen om een kwaliteitsvolle en professionele begeleiding aan te bieden.

Wanneer? Woensdagavond 13 oktober van 20u00 – 22u00

Inschrijven? Bij APB via het online inschrijvingsformulier

Meer informatie?  Contacteer Apr. Isabelle De Wulf via isabelle.dewulf@apb.be of via 02/285.42.81

Accreditatie voor apothekers in aanvraag, domein B, 4 vormingspunten. Toegankelijk voor apothekers, farmaceutisch technisch assistenten en stagiairs.

Wil je vooraf aan de webinar nog graag je kennis testen over dit onderwerp, vul dan de (anonieme) kennistest over noodanticonceptie in die ontwikkeld werd door de KU Leuven in samenwerking met de APB. Het invullen van de kennistest duurt ongeveer 10 minuten.