1 feb 2022
Communicatie
Eerste Lijn
Interview
Partner
Webinar
Image
kick off

De kop is er af! Dit weekend was het zover: op Pharmanology TV kon je kijken naar de eerste ‘VAN gesproken’-webinars. Op zaterdag ging moderator Jan De Meulemeester in gesprek met enkele experten over het plan van VAN. Onder meer dermatoloog Harm van der Endt, in naam van Euromelanoma, en ondervoorzitter van eerstelijnszone Klein-Brabant Vaartland Saskia Wille gaven hun visie over de preventiecampagne rond huidkanker en het engagement van zorgverstrekkers in de eerstelijnszone. Voor VAN namen bestuurder Sven Lenaerts en beleidsmedewerker, en tevens apotheker-vervanger, Tom Herremans de honneurs waar.

Op zondag was het dan de beurt aan een brandend actueel thema uit het VAN-portfolio: vaccinatie in de apotheek. Collega’s Marie De Backer en Ann Slabbaert vertelden over hun ervaringen met vaccinatie en dokter Maaike Van Overloop, medisch coördinator van hetvaccinatiecentrum in Antwerpen, getuigde over de samenwerking met de apothekers en de meerwaarde die ze kunnen bieden bij vaccinatie. Marleen Haems gaf als projectleider van de sectortaskforce een laatste stand van zaken.

We wensen iedereen te bedanken die meewerkte aan deze webinars, in de eerste plaats onze moderator Jan De Meulemeester en alle gasten! Ook een dikke pluim aan Pharmanology voor de feilloze organisatie.

In aanloop naar de fysieke Pharmanology-beurs in op 6, 7 en 8 mei presenteert VAN nog enkele interessante webinars. Hou zeker onze communicatie in het oog of check de kalender op onze website.

 

Het plan van VAN in 100 seconden

We hebben met trots de eerste editie getoond van onze nieuwe reeks informatieve video's; "VAN gesproken! Van, voor, door en met apothekers". In deze video vertelt Tom Herremans, beleidsmedewerker VAN, in 100 seconden hoe onze focusdomeinen eruit zien.