Dit was de 3de Top van de Vlaamse Apotheker

Afgelopen zaterdag waren we met zo'n 230-tal van de partij in de Versuz voor de 3e editie van de Top van de Vlaamse Apotheker. Er was een ruim aanbod aan interessante sprekers, waaronder minister Vandeurzen beet de spits af om vervolgens het woord door te geven aan dr. Ri De Ridder (RIZIV), dr. Roel Van Giel (Domus Medica) en Ilse Weeghmans (Vlaams Patiëntenplatform). Hun presentaties kan u in bijlage herbekijken (klik op de titel van dit artikel om de bijlagen te kunnen downloaden). 

Dit filmpje geeft alvast een indruk van de erg geslaagde 3e Top van de Vlaamse Apotheker.

 

 

Interactieve polls leerden ons heel wat duidelijke standpunten kennen over de meerwaarde van de apotheker. De resultaten van deze SMS-polls bespreken we binnenkort op onze Facebookpagina.

Een fotoverslag van deze energievolle zaterdag in een inspirerende omgeving kan u hier bekijken.

Denk mee over de toekomst van griepvaccinatie

Voortaan ligt de nadruk niet zo zeer meer op het reserveren van de vaccins, maar wel op het daadwerkelijk gevaccineerd worden. Het is van groot belang dat we deze personen aanspreken die er niet bij stil staan dat ze baat hebben bij een griep-vaccin, zoals astmapatiënten, personen met diabetes, vrouwen in het 2e en 3e trimester van hun zwangerschap, etc. De Hoge Gezondheidsraad adviseert sinds dit seizoen om ook personen tussen 50 en 65 jaar te laten vaccineren. Het is nu aan u om  onze rol als apotheker waar te maken en uw patiënten te motiveren zich te laten vaccineren. Kom mee brainstormen over de rol van de apotheker bij griepvaccinatie op de 3e Top van de Vlaamse Apotheker op 21 november. U kan u nog steeds inschrijven via deze link.

Lees meer: Denk mee over de toekomst van griepvaccinatie

Transmurale zorg: zorgwekkende cijfers

Op de Derde Top van de Apotheker staan vier thema’s centraal: transmurale zorg, polymedicatie (Vitalink), griepvaccinatie en chronic care (politiek actieplan). Nemen apothekers hun rol op in transmurale zorg? Hoe ziet onze rol eruit? Hoe kunnen we die zorg op een duurzame manier implementeren in de officina-apotheek? Wat met jouw persoonlijke actieplan transmurale zorg? Op de Top schrijf je het zelf: ‘Wat kan jij vandaag doen om je patiënten zo goed mogelijk voor te bereiden op een (on)geplande ziekenhuis-opname? Wat kan je voor hen doen na ontslag uit het ziekenhuis? Lees de volledige nieuwsbrief in bijlage. Schrijf je in voor de 3e Top via deze link!

Lees meer: Transmurale zorg: zorgwekkende cijfers

Een persoonlijke boodschap van Dirk Broeckx...

Een persoonlijke boodschap van trendwatcher en visionair Dirk Broeckx. Je kent hem als vroegere secretaris-generaal van APB en sindsdien als de man achter Prepare 4 the Future en Éénlijn.be. Samen met Jo Vandeurzen, Ri De Ridder, Domus Medica en het Vlaams Patiëntenplatform werken we aan de toekomst van de apotheker. Mee nadenken en brainstormen over de rol van de apotheker in het nieuwe model van chronische zorg van morgen? Kom dan naar 3de Top van de Vlaamse Apotheker op 21 november en werk mee aan de toekomst! Inschrijven kan via deze link.

 

 

Derde Top van de Vlaamse Apotheker: “If you can dream it, you can do it!”

Samen met Jo Vandeurzen (Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin), Ri De Ridder (directeur-generaal Geneeskundige Verzorging bij het RIZIV), Domus Medica en het Vlaams Patiëntplatform werken we aan de toekomst van de apotheker. Mee nadenken en brainstormen over de rol van de apotheker in het nieuwe model van chronische zorg van morgen? Kom dan naar 3de Top van de Vlaamse Apotheker op 21 november en werk mee aan de toekomst! Lees hier de volledige nieuwsbrief.

Lees meer: Derde Top van de Vlaamse Apotheker: “If you can dream it, you can do it!”

Pagina 1 van 2