750 Vlaamse apothekers onderschrijven de TOP-Krachtlijnen!

Niet minder dan 750 collega's onderschreven tot nu toe de TOP-Krachtlijnen die groeiden uit de TOP van de Vlaamse Apotheker van 24 november 2012. De boodschap van de 226 apothekers en hun stakeholders die deelnamen aan de TOP wordt dus gedragen door honderden collega's in heel Vlaanderen en Brussel!

Onderschrijf de Krachtlijnen van de TOP!

Woensdag 16 januari overhandigen we het VAN Charter met de krachtlijnen van de TOP van de Vlaamse Apotheker aan Minister Vandeurzen. Hoe meer Vlaamse apothekers de TOP-krachtlijnen onderschrijven, hoe sterker onze boodschap.Onderschrijf ze vandaag en laat ook uw stem klinken bij de bevoegde minister!

De TOP-krachtlijnen in een notendop:

  1. De mening van elke Vlaamse apotheker doet er toe en moet gehoord worden.
  2. De apotheker bouwt verder aan zijn unieke rol in de eerstelijnsgezondheidszorg en zoekt naar  multidisciplinaire samenwerking.
  3. De apotheker bouwt mee aan een e-zorgzaam Vlaanderen.
  4. De apotheker neemt zijn rol op inzake preventie.
  5. De huisapotheker gaat ook naar de patiënt thuis.
  6. De apotheker denkt na over innovatie in zijn zorgdomein en hecht veel waarde aan goede opleiding en navorming.
  7. De volledige tekst vindt u in de bijlage van dit bericht.

Mee eens? Onderschrijf dan de TOP-krachtlijnen via de link voor uw provincie hieronder:

Antwerpen - Brussel - Limburg - Oost-Vlaanderen - Vlaams-Brabant - West-Vlaanderen

Krachtlijnen van de Top van de Vlaamse Apotheker

Op 24 november 2012 kwamen 226 Vlaamse apothekers en hun stakeholders samen in Alma 3 in Heverlee om na te denken over de toekomst van de Vlaamse Apotheker en de Apotheek van de Toekomst.

Uit die TOP is een eindrapport gegroeid. Het is het VAN Charter 2013-2016 dat de krijtlijnen uittekent voor de Vlaamse apotheker en zijn netwerk, het Vlaams Apothekers Netwerk. Het charter zal worden overgemaakt aan Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen, de leden van de commissie Welzijn en Gezondheid van het Vlaams Parlement en andere overheidsinstanties. Hieronder vindt u de Krachtlijnen van de Top.

Mee eens? Onderschrijf de Krachtlijnen van de TOP! Hoe meer Vlaamse apothekers de TOP-krachtlijnen onderschrijven, hoe sterker onze boodschap! U krijgt deze week een e-mail van uw lokale beroepsvereniging daarvoor.

Katern over de TOP bij De Standaard

Vandaag, 7 december 2012, vind je bij je krant en katern over de TOP van de Vlaamse Apotheker. Ten minste als je De Standaard leest. Het u het gemist of leest u een andere krant? Lees het dan hier.

Aan deze katern is een enquëte voor patiënten gekoppeld. Je vindt ze hier.

TOP van de Vlaamse Apotheker op Pharmaplanet

Pharmaplanet publiceerde een beeldverslag van de Top van de Vlaamse Apotheker op haar website. Bekijk het filmpje via deze link.

Pagina 1 van 2