NIEUWSBRIEF - Campagne 2017: griep- en pneumokokkenvaccinatie

Na de succesvolle dubbele campagne van vorig jaar besloot het Vlaams Apothekersnetwerk dit jaar opnieuw in te zetten op zowel griep– als pneumokokkenvaccinatie. Er is immers nog veel werk aan de winkel: de vaccinatiegraad ligt nog steeds te laag, vooral bij mensen onder de 65 jaar. Net als vorig jaar besteden we opnieuw ook veel aandacht aan de sensibilisering voor vaccinatie tegen pneumokokken-infecties. De doelgroepen overlappen elkaar, dus kan het samen in één moeite doorgaan.

Een gemiddelde apotheek heeft 100 patiëntcontacten per dag, wat erop neerkomt dat in één maand de gehele bevolking eens in de apotheek is gepasseerd. Als apotheker heb je dus veel patiëntcontacten, je kent veel patiënten en er is in veel gevallen een goede vertrouwensrelatie. Je bent dus perfect geplaatst om een belangrijke rol te spelen in sensibilisering voor vaccinatie. Uiteraard zal VAN je ook dit jaar ondersteunen hierin. We stellen een e-learning, patiëntenfolders en buttons ter beschikking. Nieuw dit jaar is de focus op de vaccinatie van zorgverleners, om zowel zichzelf als hun patiënten optimaal te beschermen. 

Omdat we als Vlaamse apothekers het voortouw willen nemen, vragen we je om  ervoor te zorgen dat jij en je medewerkers zelf gevaccineerd zijn vóór 15/10/2017.  Wil je in jouw apotheek hierover een extra moment, neem dan gerust contact op met VAN. VAN zoekt in elke provincie een apotheker / apotheek die die dag zichzelf en zijn team wil laten vaccineren voor het oog van de camera. Op die dag verspreiden we een perscommuniqué ‘De Vlaamse apothekers nemen het voortouw in de vaccinatiecampagne van de Vlaamse overheid: zij zijn allen reeds gevaccineerd!’. VAN vraagt graag je medewerking hiervoor! Zorg dat we dit persbericht terecht kunnen versturen!  

Lees hier de volledige nieuwsbrief en kom alles te weten over de nieuwe griepcampagne!